SOS állatok

Vakvezető kutyák Világnapja

2014.05.03-án tartottuk a II. Vakvezető Kutyák Világnapjához kapcsolódó örökbefogadó napunkat a komlói Tesco parkolóban. Ennek már csak azért is jelentősége volt, mert a Tesco komlói vezetője nemcsak segített mindenben, de rengeteg ajándékot is adott: tápot, nyakörveket, pórázokat, sőt, még apró ajándékokat is, amikkel aztán nagy örömet szerezhettünk a gyerekeknek.
Ezúton is köszönjük még egyszer!

Bár az idő ijesztgetett minket, az eső végül nem esett, sőt, olykor a nap is kibukkant. Így aztán egyre többen merészkedtek oda a sátrunkhoz. :)
A kölyökkutyák ezúttal is nagy sikert arattak - a gyerekek le sem akarták tenni őket. De ugyanilyen népszerűek voltak a többi gazdira váró ebek, a természet- és állatismereti totók, a csillámtetkó, és a játékok is. Sokan próbáltak bekötött szemmel végigmenni az akadálypályán, beilleszteni a formákat a megfelelő helyre, vagy kitalálni, mi van a kabát alatt. Mindezt tapogatással, hiszen ezen a napon a vakok, gyengén látók nehézségeire szerettük volna felhívni a figyelmet.

Meghívott vendégünk Marcell és segítő kutyája, Max is hamar közkedvenc lett. Ha éppen nem faggatták valamiről, akkor Maxot simogatták - hiába, a páros ezúttal is elbűvölő volt.

Emellett rengeteg kupakot, tápot és egyéb adományt kaptunk, amiért nem tudunk elég hálásak lenni!!! ♥

A kötelező közösségi szolgálat keretein belül ismét voltak diák segítségeink is. ;)

Köszönjük szépen mindenkinek, aki ott volt, vagy aki a távolból drukkolt nekünk! :)