SOS állatok

"Ne előlük,értük fuss" - Jótékonysági futás az állatokért

2014.06.15-én első alkalommal, de reméljük nem utoljára rendeztük meg saját szervezésben a "Ne előlük, értük fuss" elnevezésű jótékonysági futást az állatokért Komlón. Tavaly a DÖKE segítségével indult a verseny, ők viszont idén más Egyesületért futnak, hiszen sokan várnak támogatásra a városban. A nagy érdeklődésre való tekintettel azonban nem volt kérdés, hogy Jótékonysági futás az állatokért lesz 2015-ben is! :)

Köszönjük a szervezés körüli segítséget Futapécs SE, Mónika Mihály-Bede! Izgatottan készültünk, gyűltek az érmek, a kupák, az oklevelek! :)

Szerencsére az időjárás is mellettünk állt, szép, futós idő volt! :) Több kategóriában is lehetett nevezni: volt gyermek, női, férfi kategória, 15 órától 17 óráig folyamatosan. Szép számmal jöttek folyamatosan a futni vágyók. 16 óra után nagy sikere volt a magassarkús futásnak, ahol volt férfi induló is! :) Később pedig a kutyás futásra került sor, ahol két cica is indult. :D Kicsik és nagyon is élvezték a versenyszámokat. Minden gyermek befutóérmet kapott - ami jó ötletnek bizonyult, hiszen több visszajelzés is érkezett, hogy a gyerekek abban aludtak. :)) Egy CF betegségben szenvedő kisfiú is futott 5 kilométert, sőt, elhatározta, hogy ezentúl rendszeresen fog futni! Egy lábműtéten átesett kislány vágya is teljesült: futhatott, illetve lovagolhatott is, hiszen Öcsi pacin is folyamatos volt a lovaglási lehetőség. 
Ezen kívül persze az elmaradhatatlan csillám és kvíz is újra sláger volt. Az eredményhirdetések után pedig jöhetett a tombola! :) Egy magát megnevezni nem kívánó cég több doboz napszemüveget ajánlott fel ajándékba, így minden tombola nyert. ;)

Kutyusok közül velünk volt Pörcsi, Reményke és Mogyi is. Pörcsi megmutatta, hogy barátságos, érdeklődő, aktív kutyus, aki emberekkel, állatokkal is szeret együtt bandázni. :) Reménykének is szerencséje volt, hiszen a nap végén az ideiglenes befogadó család végleges döntést hozott, Remény marad! :)) Jobb helye nem is lehetne! ♥ Sok boldogságot!!!:) Mogyi pedig gazdijelöltes lett! Ugyan még vissza van egy orvosi kontroll az inkontinencia problémája miatt, amire kapott már gyógyszereket. Viszont, ha a probléma kezelhető, akkor boldog lakáskutyus lesz belőle. :)
Az ebeken kívül 8 kiscica is jelen volt, akiket lehetett dajkálni, bár folyamatosan a szökésen járt az eszük. :D Kettejüknek, Zorronak és Gizmonak szerencsésen zárult a nap, hiszen már gazdinál aludhattak! Sok boldogságot nekik!

Kaptunk több táp-, illetve konzerv adományt is, köszönjük!!! Az összegyűlt pénzadományból pedig a héten rendezzük állatorvosi tartozásaink egy részét, illetve Mogyi ivartalanítására is sor kerül a kérdéses összegből! Köszönjük!!

Köszönjük még egyszer Komló Város Önkormányzatának, hogy díjmentesen használhattuk a közterületet. Köszönjük a Komlói Rendőrkapitányságnak a támogatást, a Polgárőröknek pedig, hogy ingyen biztosították a helyszínt! A Bányász Presszónak, hogy ásványvízzel támogatták a rendezvényt. Köszönjük a Komló és Térsége Televízió munkatársának Dávidnak, hogy jött és videózott! Köszönjük Anikó Jánosinak, hogy folyamatosan fotózta az eseményeket! A Rádió 1 Pécsnek és a Dunántúli Naplónak peidg, hogy hirdették az eseményt! A középiskolás diákoknak akik a Közösségi szolgálat keretein belül jöttek és segítettek! 

Mivel mindenki nagyon jól érezte magát, és első saját szervezésként jól sikerült az esemény, így jövőre újra találkozunk! Várunk mindenkit szeretettel! :))